Kartplott test

Klikk her for å se vårt utvalg av kartplottere: kartplotter.

Kartplotter og ekkolodd: Hva trenger man og hva bør man se etter i en kartplotter test
Hva trenger man? Det er ofte et spørsmål som man faktisk ikke stiller seg selv. Har man en liten åpen båt så har man et helt annet behov enn hvis kartplotteren skal stå i en stor lukket båt. I tillegg bør man vurdere om man trenger en kartplotter med ekklodd eller kun kartplotter. Det er lett å bli lurt til å tro at man er sikrere jo mer høyteknologi og finesser man betaler for mens sannheten er at det suverent viktigste er at man har en stabil kartplotter med stor nok skjerm til å se hvor man er med et øyekast.

Vanntett kartplotter eller sprutsikker kartplotter
En vanntett kartplotter er mye dyrere enn en sprutsikker kartplotter. Har man en åpen båt trenger man en vanntett kartplotter og bør prioritere å kjøpe en vanntett kartplotter i tillegg til at den bør ha en lyssterk skjerm som takler sollys da man ikke har noen form for skygge på skjermen i en åpen båt. Skal man ha kartplotteren i en lukket båt kan man kjøpe en sprutsikker kartplotter som er langt rimeligere enn en vanntett og trenger heller ikke en like lyssterk skjerm da det som regel er skygge og mindre direkte sollys i en lukket båt. Da kan man heller bruker mer av budsjettet på å øke skjermstørrelsen.

Størrelse på skjerm
En kartplotter bør ikke være mindre enn rundt 5.5". Vi har en kartplotter på 5.6", men den har en svært lyssterk og høyoppløselig skjerm og er stor i fartsretningen slik at den fungerer meget godt. En kartplotter som er ned mot 4" blir ikke stor nok uansett om skjermen er lyssterk. Den vanligste fellen ved kjøp av kartplotter er å prioritere alskens funksjonalitet som praktisk talt aldri blir brukt annet enn i teorien, mens man egentlig burde legge mye mer av budsjettet i å sørge for en så stor skjerm som mulig. Spør gjerne en profensjonell fisker om hva som er viktig, stor skjerm eller tredimensjonal visning av bunnen... Vi har mye sjarkfiskere som kunder og felles for dem alle er at de vil ha en stor skjerm og ingen spør etter radaroverlay o.l. De skal ganske enkelt bruke kartplotteren.

Service og sikkerhet
Kjøper man en kartplotter bør man være sikret kundeservice i ettertid. Kjøper du hos Samyung kjøper du rett fra importøren og ved reklamasjoner eller reparasjoner er det ingen ledd mellom deg og oss. Du er derfor sikret raskest mulig behandlig og ikke som ved å forholde seg til en forhandler der man gjerne må i butikken og så sender de inn til importøren - en prosess som ofte tar ukesvis. Vi tilbyr også våre kunder gratis nedlasting av oppdatering for kartplottere og ekkolodd. Noe vi er alene om. Oppdateringer.

GPS-mottaker og antenne
De aller fleste kartplottere inneholder GPS-mottaker, men ikke alle. Pass derfor på at det er GPS-enhet innebygd når du kjøper. Alle GPS-enheter trenger et signal fra en antenne. En del kartplottere har innebygd antenne, noe som fungerer godt under åpent himmel som regel, men så snart man kommer under tak bør man ha en ekstern antenne. Alle våre kartplottere kan benytte eksterne antenner og alle våre sprutsikre kartplottere med store skjermer har eksterne antenner inkludert i prisen. De som har innebygd antenne kan også benytte eksterne antenner.

Er prosessoren eller "hjernen" rask nok?
En kartplotter er en liten datamaskin og en datamaskin må ha en "motor". Er ikke denne kraftig nok så risikerer man at bildet hakker og henger på kartplotteren. Det hjelper ikke om det er mye fin funksjonalitet i plotteren hvis den ikke har kraftig nok motor til å presentere data. Våre kartplottere har alle kraftige prosessorer som gjør det meget raskt til og med å zoome inn ogut av kartet.

Velg riktig kart
Alle kartplottere må ha et kart som settes inn i form av en brikke eller kort. Det er rundt tre store leverandører av kart og alle kartplottere benytter en av disse leverandørene. Våre kartplottere benytter C-MAP og vi leverer kart til minstepriser for de som vil ha kartplotter levert med sjøkart.

Manualer
Vi leverer manualer på norsk og engelsk og i tillegg er menyen på våre produkter på norsk. Vi har også mye appendixer og veledninger til gratis nedlasting. Vi utvikler fortløpende ekstra manualer og veiledninger hvis det oppdages at noe er uklart. Vi har egne hjelpesider der man kan laste ned slik gratis - hjelpesider.


Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.