Cruise i Middelhavet

Cruise er et godt alternativ til en vanlig ferie dersom du sliter med å bestemme deg for én enkelt destinasjon, og du ikke har nok tid til å dra på backpacker-tur og i tillegg ønsker litt mer luksus. Her kan du velge og vrake i mange forskjellige tilbydere til ulike priser og destinasjoner. Middelhavet er et populært mål, da det har veldig mye å by på både med tanke på kultur, historie og opplevelser. Varmt klima og strand følger selvfølgelig også med. Og er du ute etter en romantisk ferie, er det lite som slår et middelhavscruise.

ее56Forskjellige tilbydere

Apollo gir deg muligheten til å enten skreddersy et eget cruise, eller velge en ferdig pakke. Velger du å skreddersy egen pakke, kan du reise fra fem forskjellige destinasjoner etter eget ønske; Roma, Venezia, Barcelona, Palma eller Cannes. Vil du heller velge en ferdig pakke, er det massevis av muligheter. Populære steder som ofte besøkes er Santorini og Dubrovnik. Velger du for eksempel å gå for cruiseskipet Vision of the Seas, har du to ruter (begge starter i Venezia) du kan velge mellom. Den ene ruten konsentrerer seg bare rundt greske øyer, mens den andre har Tyrkia på listen. Det er også mulig å forlenge reisen ved å ta inn på hotell i enten Lido di Jesolo eller Caorle som en kombinasjon med cruiset. Begge disse cruisene varer opprinnelig i åtte dager. Velger du å reise fra Roma i Italia, har du fire forskjellige ruter du kan velge mellom med ulik varighet og forskjellige destinasjoner. To av rutene varer i ni netter, mens en av dem varer i syv dager og en i åtte.

Det finnes også mange forskjellige nettsider som tilbyr cruise, som cruise.no og cruisespesialisten.com. Cruise.no har en egen søkeboks der du kan fylle inn forskjellige ønsker angående cruiset du vil på, som for eksempel skip, reisemål og varighet. Dermed finner siden forskjellige alternativer du kan velge mellom. På cruisespesialisten.com kan du også velge mellom forskjellige cruisekategorier som luksus, klassisk, elvecruise, standard, premium og cruise for single. Sistnevnte er et flott tilbud for deg som ønsker å reise alene, men som ikke vil betale for en lugar for to personer. Dermed blir det litt billigere dersom du ikke har noen reisepartner. På denne nettsiden finner du også gode høsttilbud på cruisepakker i Middelhavet med Norwegian Cruise Line.

Opplevelser

ее57Det er ingen tvil om at man får oppleve veldig mye på kort tid om man velger cruise som ferie. Med mange av de forskjellige cruisepakkene får man besøke europeiske storbyer som Barcelona, Roma, Napoli, Cannes og Marseille. Dette er byer som er kjent både for sin kultur og historie. Velger du for eksempel et cruise som enten starter i eller er innom, Roma, må du få med deg det berømte amfiteatret Colosseum. Det kan også være flott å få med seg ikoniske steder, som torget Campo de’ Fiori. Ofte får du tid til å være i byen en hel dag, og da får du sett og opplevd mest mulig. Drar cruiseskipet for eksempel innom filmfestivalbyen Cannes, kan du nyte en opplevelse på den famøse franske Riveria. Om du får muligheten, kan du også oppleve berømte La Croisette, med sine flotte og luksuriøse butikker. Mange av cruisene reiser fra eller stopper innom, Barcelona. Og dersom du har tid, noe du mest sannsynlig har, kan du se La Sagrada Familia, den kanskje aller største attraksjonen denne byen har å by på. Det er en kirke som er bygget av den berømte arkitekten Gaudi. Der er det åpent fra tidlig på morgenen til sent på kvelden, så det burde være mulig å rekke innom dette kjente byggverket.

Et fint alternativ

Cruise har tidligere blitt sett på som noe luksuriøst og ekstravagant, men sant å si er dette noe de aller fleste har råd til, da det hele tiden finnes gode tilbud både til familier, par og single. Dette er et flott alternativ til ferien dersom man ønsker å oppleve og se mest mulig på en meget behagelig og avslappende reisemåte.