Utstyr og dingser til båt

Båtferie i vente? Om du har alle nødvendigheter til båten i hus, kan det være artig å jazze opp turen med en og annen, mer eller mindre nyttig, dings.

La det være sagt dette ikke nødvendigvis er snakk om saker av det viktige slaget, men innimellom er kjekt med det lille ekstra som gjør reisen mer bekvem eller underholdende. Listen er heller ikke uttømmende, men er ment å vise litt av det som finnes på markedet.

Hva med litt ekstra belysning?

Små, batteridrevne LED-lamper som lyser opp det du innimellom trenger, kan være kjekt. Batteridrevne LED-lanterner kan også være en kjekk investering om du ønsker å bli sett i mørket, men ikke har elektrisk anlegg i båten.

iPad-GPS:

Uten kartplotter som fungerer, kan dette være en reserveløsning dersom du ikke har en iPad med integrert GPS. Skaff deg en GPS-mottaker for nettbrett og telefon, for eksempel fra Bad Elf, som har spesialisert seg på nettopp dette. Trenger du også å lade telefon eller brett mens GPS-en er i bruk, sørger en ekstra USB-mini-utgang for at det ikke blir noe problem.

Sammenleggbar sykkel:

Med en sammenleggbar sykkel er du et godt stykke på vei mot et bekvemt båtliv når du er på land, vel å merke. Turen til butikken kommer til å gå på et blunk med en slik en liggende i båten. I Norge er ikke markedet for slike sykler så stort, men du vil kunne finne dem hos Biltema og noen butikker som selger båtutstyr. Syklene kommer i mange prisklasser, men man anbefales å styre unna de aller rimeligste. Et annet tips er å gå for en sykkel i aluminium, for de vil ikke ruste.

Gassovn:

Ikke kjekt å fryse når man er til sjøs og de varme sommerkveldene uteblir. Gassovner kan være enkle, bærbare og lite til bry. Alternativt kan et godt ullteppe gjøre mye av samme nytten! Når vi er inne på gass, kan vi jo også slå et lite slag for gasstenneren som et alternativ til fyrstikkene.

Tradisjonell vaskebøtte:

En vanlig, kanskje kjedelig, men like fullt praktisk gjenstand. Fungerer fint som ekstratoalett dersom det skulle knipe litt ekstra. Kan fint brukes i forbindelse med krabbefanging eller vannlek med barna. Skal du hente vann, bør du derimot gå for en pøs.